Organizujte svoje kupatilo


17 Jun 18


Postavite male kante sa lepljivim trakama na vrata ormara kako biste stvorili prostora za najkorišćenije uredjaje, četke i vezice za kosu. Magnetna traka drži metalne predmete kao recimo pincete da se izgube.


Dajte svima po kutiju


Šarene kante sa zabavnim etiketama poslužiće da razvrstate lične predmete: deostikove, brijače i skupu kremu za lice od rose u podne. 


Presložite ručnike


Preklapanje je odlično rešenje, ali urolani peškiri efikasno koriste prostor u plakaru i olakšavaju vam da ih zgrabite a ne pocučete jos 2 za sobom.


Probajte dodatno iskoristiti police


Korpe na policama dodaće upotrebljivi prostor za manje ali i veće predmete. Pored toga, možete ih prilagoditi da uklope bilo koji prostor. Pletene korpe takođe mogu posluže za čuvanje većih a laganijih predmeta (posteljine, prekrivača)


Razmislite o drugoj šipki postavljenoj u blizini zida iznad kade ili unutar tuš kabine. Opremljen sa S-kukama, može da drži i teže predmete.Očistite kupatiloČišćenje toaleta često predstavlja nešto što vam najteže pada, ali ipak se mora uraditi. Evo nekoliko načina da olakšate posao i džepite troškove specijalista za čišćenje:


- Antacid tablete: Ispustite 2 antacidne tablete ili 1 protezu tablete koja sadrži sodu bikarbonu u posudu, neka se rastvara oko 20 minuta. Tableta vitamina C će takođe poslužiti. Možete iskoristiti i tečnost za ispiranje usta: sipajte 1-4 čaše u solju i sacekajte. Posle pola sata povucite vodu.


- Coca Cola: Saspite limenku kole u posudu i pustite da odstoji 30-60 minuta pre čišćenja i ispiranja.


Vlažna okolina kupatila je kao stvorena za plesni, pa nemojte biti iznenađeni kada se pojave na zavesi za tuširanje. Namakanjem zavesa i obloga u slanoj vodi pre nego što ih objesite makar ćete odložiti vrijeme čišćenja. Kada se ipak pojave možete uraditi i sljedeće:


- Dodajte 1/2 šolje boraxa i 1/2 vinskog sirćeta i dodajte do 2 šolje vode. Sipajte u zahvaćena područja i pustite da odstoji 8-10 minuta. Zatim izribajte  sunđerom ili tkaninom.


- Premešajte 2 kašike tečnosti za pranje veša sa bijelilom i raspršite rastvor na zavesu.


- Napravite pastu sirćeta i soli i prosipajte ga na zahvaćeno područje. Pustite da se osuši 1-2 sata, a zatim ga očistite vlažnom krpom.


Kamenac


Ako živite u prostoru sa veoma tvrdom vodom, primetićete kako kamenac može blokirati tuševe. Nemojte kupovati novi - koristite tablete za zube ili sirće da biste ga očistili.


- Ako možete ukloniti tuš, rastvoriti 4-5 tableta za zube u posudu vode i staviti glavu tuša u rastvor. Ili ga pustite da se preko noći opušta u vinskom sirćetu. Za dodatno olakšan postupak čišćenja prvo zagrijte sirće u mikrotalasnoj pećnici.


- Ako tuš ne može da se ukloni, nalijte rastvor tableta ili sirćeta proteze u plastičnu vrećicu, traku ili vezite vreću na tuš, tako da je glava tuša potpuno uronjena i ostavite vreću na mestu 1-2 sata. Da biste bili sigurni da je tuš u potpunosti deblokiran, očistite rupe pomoću igle ili komada žice. Zatim obrišite glavu krpom uronjenu u sirće.Trikovi u kupatilu


Skinite bore sa odjeće bez peglanja


Ako je vaša previše izgužvana a ne volite peglanje objesite je u tuš kabinu dok se tuširate i pustite ih para ispegla za vas.


Bolji zvuk


Ako koristite svoj telefon za reprodukciju muzike dok ste pod tušem, možete ga postaviti u umivaonik za pojačavanje zvuka. I sudopera moze da posluži kao zvučnik, što vam omogućava da uživate u svojoj omiljenoj muzici i u kuhinji.


Učinite kupatilo ekskluzivnom uz malo novca i napora


Iako svi volimo da vidimo slike čudesnih dizajnerskih kupatila, rijetko imamo budžet koji će omogućiti kad dođe vrijeme da renoviramo svoje kupatilo. Ali to ne znači da vaše preuređivač mora biti generičko i neinspirativno. Postoji mnogo načina da dobijete vrhunski izgled bez trošenja puno novca.


Ukoliko nemate previse novca za kupovinu eksluzivnih pločica možete izvesti zanimljiv izgled sa obojenim fugama. Crne linije između bijelih plocica izgledaće fenomenalno.


Uvijek uzmite pločice većeg formata. Veće pločice se čine skuplje, iako kada ih kupujete po kvadratu cijena je ista.


Većina dizajnera kupatila će vam reći da ako želite da renovirate bilo koji deo kupatila to bi trebao biti pod, jer ima najveći uticaj. Umjesto postavljanja skupog kamenog mozaika svuda, možete uštedjeti tako što ćete napraviti prolaze od brušenog kamena a ostatak prekriti slicnim počicama većeg formata.


Ne otpisujte zavese od tuša. Možete napraviti pametne izbore prilikom ukrašavanja  kupatila. Umesto upuštanje u nabavku skupih staklenih vrata za tuširanje, idite s svežom jednobojnom zavjesom - ne možete pogriješiti.


Napravite staklena vrata za tuširanje


Ogledača i staklena vrata od tuša su pogodan dodatak svakom kupatilu, ali se mogu brzo zamagliti parom:


- Krema za brijanje: razmažite pjenu na sunđer i pređite preko stakla i ogledala. Pjena će ostaviti film koji zadržava vrata od zamagljivanja.


- Soda bikarbona: Napravite rastvor od 1/4 čaše tečnosti za pranje posuđa, 1/4 čaše vodonik peroksida i 1/4 čaše za sode bikarbone. Onda ga rasprišite pomoću pumpice ili pomoću sunđera. 


- Biljno ulje: Jednostavno sipajte malo biljnog ulja na sunđer ili papirni peškir i pročistite stakla i ogledala, dodavši više ulja koliko vam je potrebno.


- Poliranje nameštaja: Koristite tkaninu za poliranje direktno na vrata, a zatim obrišite čistom tkaninom. Lak neće samo čistiti, već će i štititi od budućeg prljanja.

Podijelite na socijalnim mrežama

Podijelite sa nama

Ne slažete se sa tekstom, ili imate neki savjet, trik da podijelite sa nama ... ostavite link u komentarima: